Paikalliset sivut:
YIT Group

Taloyhtiöiden korjausrakentamisen uutisia

Putkiremonttikoulun avulla tietoa onnistuneesta taloyhtiöiden korjausrakentamisesta

Isoon korjausrakentamisen urakkaan liittyy monta kinkkistä käytännön asiaa. Putkiremonttikoulussa avattiin remonttihankkeen avainkysymyksiä.

Kuinka putkiremontti kilpailutetaan? Millainen on hybridimenetelmä? Ja mitä tarkoittikaan sukitus...? Putkiremontti on iso rupeama, jonka yksityiskohdat ovat harvoin selvillä kokeneemmallekaan taloyhtiöaktiiville. Ennen saneerausprojektiin ryhtymistä taloyhtiön hallitus joutuukin tekemään kattavaa taustatutkimusta. YIT:n, Swecon ja Laattapisteen 15. ja 22. toukokuuta järjestämissä putkiremonttikouluissa pureuduttiin näihin kysymyksiin.

Putkiremonttikoulu on tarkoitettu 1960–1980-luvuilla rakennettujen taloyhtiöiden hallituksille ja aktiiveille. Tiiviissä kahden ja puolen tunnin koulutuksessa käytiin läpi, miten taloyhtiössä valmistaudutaan putkiremonttihankkeeseen hyvissä ajoin sekä miten putkiremontti suunnitellaan ja toteutetaan hallitusti.

Ensiksi käytiin läpi suunnitteluvaiheen kysymyksiä Sweco Taloyhtiöpalveluiden johdolla: Miten suunnitelmia voi visualisoida? Kuinka urakka kannattaa kilpailuttaa? Millaisilla kumppanuusmalleilla pääsee edullisimpaan ratkaisuun? Seuraavaksi Laattapiste esitteli ratkaisuja sekä tuotteita liittyen laatoitukseen ja kylpyhuoneiden kalusteisiin.

YIT Taloyhtiöiden korjausrakentaminen valotti onnistuneen urakan käytäntöjä. Millaiset asiat vaikuttavat remontin aikaiseen asukaskokemukseen? Kuinka kauan pitää olla evakossa ja miksi? Miten tieto kulkee urakoitsijan ja asukkaiden välillä parhaalla mahdollisella tavalla?

Koulutus keräsi paikalle runsaasti kiinnostuneita taloyhtiön hallituksen jäseniä, ja osallistujat pitivät koulutusta erittäin hyödyllisenä.

Ilmoitamme tulevista Putkiremonttikouluista uutiskirjeessä – pysy kuulolla! 

Sulje
Lähetetään...