Vesihuoltorakentaminen

Laaja-alaista vesihuoltorakentamista

Toteutamme vesitorneja sekä vesilaitos- ja jätevedenpuhdistuslaitoshankkeita. Norjassa rakennamme myös vesivoimaa. 

Kaikki tähän mennessä Suomessa kallion sisään rakennetut jätevedenpuhdistuslaitokset ovat YIT:n rakentamia. Espoossa rakenteilla olevan Blominmäen jätevedenpuhdistamon lisäksi YIT on rakentanut maan alle Helsingin Viikinmäen ja Turun Kakolanmäen laitokset sekä toteuttanut käynnissä olevan Mikkelin vedenpuhdistuslaitokset louhintatyöt. Louhintatyöt ovat parhaillaan käynnissä myös Tampereella Sulkavuoren kalliopuhdistamolla ja Tukholmassa Henriksdalin jätevedenpuhdistamon laajennuksella, missä myös rakentamisen urakoita on käynnissä ja käynnistymässä. YIT on aiemmin rakentanut myös esimerkiksi Venäjälle jätevedenpuhdistamoita, kuten Itämeren suojelun kannalta tärkeän Pietarin lounaisen jätevedenpuhdistamon, joka valmistui vuonna 2005.

Vesitornit yli sadan vuoden kokemuksella

Meillä on yli sadan vuoden kokemus vesihuoltorakentamisesta. Historian saatossa olemme rakentaneet vesitorneja kaikkiaan 118, eli enemmän kuin yhden vuodessa. Tällä hetkellä rakennamme 119:ttä vesitornia Vantaan Hiekkaharjuun.

YIT:n tarina alkaa vuodesta 1912, jolloin ruotsalainen yritys Allmänna Ingenjörsbyrån (AIB) avasi konttorin Helsinkiin. Myöhemmin vuonna 1920 suomalaiset liikemiehet perustivat konttorin jatkajaksi kotimaisen yrityksen nimeltä Yleinen Insinööritoimisto Oy, joka tunnetaan nykyään paremmin nimellä YIT. Vesihuoltorakentaminen, erityisesti vesitornit, ovat olleet heti alusta asti erityisosaamistamme. Jo aivan taipaleemme alussa huhtikuussa 1912, edeltäjämme Allmänna Ingeniörsbyrån, onnistui hankkimaan ensimmäisen työn Suomessa, vesitornin rakentamisen Porvooseen. Valmista tuli olla jo saman vuoden marraskuussa. Aikataulussaan valmistunut Porvoon vesitorni jäi kuitenkin AIB:n ainoaksi Suomeen rakentamaksi, koska 1. maailmansota hyydytti talouden pitkäksi aikaa. Sodan jälkeen YIT:n toimialaksi vakiintui vesihuoltorakentaminen ja rakensimmekin vesihuoltolaitokset 1920-30 -luvuilla mm. Pietarsaareen, Tammisaareen ja Poriin. Olemme rakentaneet vesihuoltolaitoksia myös ulkomaille esimerkiksi Irakiin, Jordaniaan ja Saudi-Arabiaan.

Lue lisää vesihuollon hankkeistamme

OTA YHTEYTTÄ INFRAAN

Yhteystiedot-sivulta löydät Infrapalveluiden vastuuhenkilöiden yhteystiedot. Voit myös jättää meille tarjouspyynnön tai muun kysymyksen, niin otamme sinuun yhteyttä.

 

     Yhteystiedot     

Yhteydenottolomake

Kuvailethan asiasi tarkasti. Voit myös lähettää suoraan viestiä infra@yit.fi.

Toimiala
Toivon yhteydenottoa
Sulje
Lähetetään...