Tuulivoima

Tuulivoimaratkaisut hankekehitysvaiheesta tuotantoon

Energiatarve on voimakkaasti lisääntymässä. Tuulivoima on ollut nopeimmin kasvava sähköntuotantomuoto maailmassa jo muutaman vuosikymmenen ja kasvun odotetaan jatkuvan lähivuosina. Olemme mukana uusiutuvien energiamuotojen kehittämisessä omilla tuulivoiman rakennushankkeilla, innovatiivisilla tuulivoimapuistojen infraratkaisuilla sekä tuulivoimaloiden elinkaarenmittaisella palvelukonseptilla.

Laaja palvelukonseptimme tukee asiakasta hankekehitysvaiheesta tuotantoon. Olemme auttamassa oikeiden ratkaisujen löytymisessä tuulivoimapuistojen kehitysvaiheesta alkaen. Osaamisemme kattaa tuulivoimapuiston kehittämisen soveltuvan alueen valinnasta lähtien. Kehitämme ja luvitamme hankkeen yhteistyössä kunnan ja alueen maanomistajien kanssa. Toteutusvaiheessa tarjontamme kattaa projektin johdon, maanrakennustyöt, tuulivoimalan perustusratkaisut sekä sähköistyksen suunnitteluvastuineen.

Vuodesta 2010 lähtien olemme toteuttaneet lähes 100 tuulivoimalan perustusta asiakkaillemme. Lue lisää ajankohtaisista tuulivoimahankkeistamme. YIT:ltä löytyy tarvittava osaaminen niin pienten kuin suurempienkin puistokokonaisuuksien infran toteutukseen.

Lue lisää tuulivoiman hyödyistä Tuulivoimayhdistyksen sivuilta.

Toteuttamiamme hankkeita:

13 tuulivoimalan perustukset
Raahe
2016

27 tuulivoimalan perustukset
Simo
2016

6 tuulivoimalan perustukset
Kalajoki
2015
30 tuulivoimalan perustukset
Kalajoki ja Siikainen
2014
4 tuulivoimalan perustukset
Simo
2013
18 tuulivoimalan perustukset
Ii ja Tervola
2012
1 tuulivoimalaperustus
Vaasa
2010
 

YIT:n omat tuulivoimahankkeet

Kyyjärvi, Peuralinna

Keski-Suomen maakunnassa sijaitsevaan Kyyjärven kunnan Peuralinnaan on suunnitteilla 7 tuulivoimalaa. Tuulipuiston hankealueen koko on noin 750 hehtaaria. Osayleiskaava on hyväksytty kunnanvaltuustossa kesällä 2015 ja tullut lainvoimaiseksi kesän 2016 aikana. Poikkeamispäätökset suurempien voimaloiden mahdollistamiseksi hyväksyttiin kunnassa syksyllä 2018. Rakennuslupien hakuprosessi on käynnistetty alkuvuodesta 2019.

   • Laajuus: 7 voimalaa
   • Kokonaisteho: n. 30 MW
 
Lestijärvi

Keski-Pohjanmaalla sijaitsevaan Lestijärven kuntaan on suunnitteilla 72 tuulivoimalaa. Hanke koostuu kolmesta lähekkäisestä alueesta, joihin jokaiseen on valmistunut oma osayleiskaava. Suunnittelualue on yhteensä noin 6 000 hehtaaria. Kaikki kolme osayleiskaavaa on hyväksytty Lestijärven kunnanvaltuustossa kesän 2015 aikana ja niistä tuli lainvoimaiset vuoden 2018 alussa. Rakennuslupien hakuprosessi on käynnistetty alkuvuodesta 2019. Tuulivoimapuiston tuottaman sähkön siirtoa varten tullaan rakentamaan uusi 400 kV voimajohto Lestijärveltä Alajärvelle nykyisten Fingridin voimajohtojen rinnalle.

    • Laajuus: 72 voimalaa
    • Kokonaisteho: n. 300 MW
 
Pyhäjärvi, Murtomäki

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevaan Pyhäjärven kaupungin Murtomäkeen on suunnitteilla 15 tuulivoimalaa. Tuulipuiston hankealueen koko on noin 1 400 hehtaaria. Osayleiskaava on hyväksytty kaupunginvaltuustossa vuonna 2016 ja tullut lainvoimaiseksi. Poikkeamispäätökset suurempien voimaloiden mahdollistamiseksi hyväksyttiin syksyllä 2018. Rakennuslupien hakuprosessi on käynnistetty alkuvuodesta 2019.

     • Laajuus: 15 voimalaa
     • Kokonaisteho: n. 65 MW
 
Punkalaidun, Isosuo ja Arkkuinsuo

Pirkanmaan maakunnassa sijaitsevaan Punkalaitumen kuntaan on suunnitteilla kaksi erillistä tuulivoima-aluetta yhteistyössä YIT:n ja Ilmatar Windpower Oyj:n kanssa. Isosuon alueen 6 tuulivoimalaa käsittävä osayleiskaava on hyväksytty kunnanvaltuustossa vuonna 2015. Osayleiskaava saavutti lainvoimaisuuden kesällä 2017.

Arkkuinsuon tuulivoimala-alue sijaitsee noin 4 km Isosuon alueesta etelään. Arkkuinsuolle hyväksyttiin kunnanhallituksessa suunnittelutarveratkaisut kolmelle tuulivoimalalle vuonna 2017.

      • Laajuus: Isosuo 6 voimalaa ja Arkkuinsuo 3 voimalaa
      • Kokonaisteho: n. 30-45 MW
 
Huittinen, Taraskallio

Satakunnan maakunnassa sijaitsevaan Huittisten kaupunkiin on suunnitteilla tuulipuistohanke Taraskallion alueelle. Hankealueella on tehty maanvuokrausta sekä alustavia luontoselvityksiä. Hankkeen jatkokehittämisestä päätetään keväällä 2019.

      • Laajuus: 5-8 voimalaa
      • Kokonaisteho: n. 25-40 MW

Lue lisää

OTA YHTEYTTÄ INFRAAN

Yhteystiedot-sivulta löydät Infrapalveluiden vastuuhenkilöiden yhteystiedot. Voit myös jättää meille tarjouspyynnön tai muun kysymyksen, niin otamme sinuun yhteyttä.

 

     Yhteystiedot     

Yhteydenottolomake

Kuvailethan asiasi tarkasti. Voit myös lähettää suoraan viestiä infra@yit.fi.

Toimiala
Toivon yhteydenottoa
Sulje
Lähetetään...