Tuulivoima

Tuulivoima

Tuulivoimaratkaisut hankekehityksestä rakentamiseen

Uusiutuvan energian tarve on voimakkaasti lisääntymässä. Tuulivoima on ollut nopeimmin kasvava sähköntuotantomuoto maailmassa jo muutaman vuosikymmenen ja kasvun odotetaan jatkuvan lähivuosina. Me kehitämme tuulivoimapuistoja ja rakennamme tuulipuistojen infraa. 

Palvelukonseptimme tukee asiakasta tuulivoiman hankekehitysvaiheesta rakentamiseen. Osaamisemme kattaa tuulivoimapuiston kehittämisen soveltuvan alueen valinnasta lähtien. Kehitämme ja luvitamme hankkeen yhteistyössä kunnan ja alueen maanomistajien kanssa. Toteutusvaiheessa tarjontamme kattaa projektin johdon, maanrakennustyöt, tuulivoimalan perustusratkaisut sekä sähköistyksen suunnitteluvastuineen.

Vuodesta 2010 lähtien olemme toteuttaneet lähes 200 tuulivoimalan perustusta asiakkaillemme. YIT:ltä löytyy tarvittava osaaminen niin pienten kuin suurempienkin puistokokonaisuuksien infran toteutukseen.

Lue lisää tuulivoiman hyödyistä Tuulivoimayhdistyksen sivuilta.

YIT:n omat tuulivoimahankkeet

Kyyjärvi, Peuralinna

Hanke käsittää yhteensä seitsemän tuulivoimalaa ja mahdollistaa kokonaisteholtaan noin 45 MW:n kapasiteetin. Hanke myytiin syksyllä 2019 luvituksellisesti valmiina. Tuulipuiston hankealueen koko on noin 750 hehtaaria.

Lestijärvi

Hanke käsittää 72 tuulivoimalaa ja mahdollistaa kokonaisteholtaan noin 300 MW:n kapasiteetin. Hanke koostuu kolmesta lähekkäisestä alueesta, joihin jokaiseen on valmistunut oma osayleiskaava. Suunnittelualue on yhteensä noin 6 000 hehtaaria. Rakennuslupien hakuprosessi on käynnistetty alkuvuodesta 2019. Tuulivoimapuiston tuottaman sähkön siirtoa varten tullaan rakentamaan uusi 400 kV voimajohto Lestijärveltä Alajärvelle nykyisten Fingridin voimajohtojen rinnalle.

Pyhäjärvi, Murtomäki

Hanke käsittää 15 tuulivoimalaa ja mahdollistaa kokonaisteholtaan noin 65 MW:n kapasiteetin. Tuulipuiston hankealueen koko on noin 1 400 hehtaaria. Rakennuslupien hakuprosessi on käynnistetty alkuvuodesta 2019.

Huittinen, Taraskallio

Hanke käsittää 5-8 tuulivoimalaa ja mahdollistaa kokonaisteholtaan noin 25-40 MW:n kapasiteetin. Hankealueella on tehty maanvuokrausta sekä alustavia luontoselvityksiä.

Lue lisää

OTA YHTEYTTÄ INFRAAN

Yhteystiedot-sivulta löydät Infrapalveluiden vastuuhenkilöiden yhteystiedot. Voit myös jättää meille tarjouspyynnön tai muun kysymyksen, niin otamme sinuun yhteyttä.

 

     Yhteystiedot     

Yhteydenottolomake

Kuvailethan asiasi tarkasti. Voit myös lähettää suoraan viestiä infra@yit.fi. Muistathan, että YIT on myynyt Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoiminnat Peabille.

Toimiala
Toivon yhteydenottoa
Sulje
Lähetetään...