Datakeskus

Pohjoismaissa datakeskukset voidaan rakentaa ympäristöystävällisiksi

Käyttämämme ja kuluttamamme datan määrä kasvaa huimaa vauhtia joka päivä. On ennustettu, että vuoteen 2025 mennessä datan määrä on kasvanut 61 prosenttia 175 zettatavuun. Kasvun takana on useita tekijöitä, esimerkiksi esineiden internet, sosiaalinen media ja suoratoisto. Datakeskusteollisuus pyrkii parhaansa mukaan rakentamaan ja luomaan tiloja, joissa säilytetään kaiken aikaa kasvavaa datamassaa. Uusia datakeskuksia tarvitaan, ja seuraavan sukupolven datakeskus on ympäristöystävällinen ja ilmastotehokas. Se vastaa uuden aikakauden vaatimuksiin olemalla hiilineutraali tai jopa hiilipositiivinen.

Norja, Ruotsi ja Suomi ovat erinomaisia paikkoja rakentaa suuri hyperskaalan tai yrityksen oma datakeskus mm. seuraavista syistä:

 • Viileä ilmasto
  Viileä pohjoinen ilmasto auttaa datakeskusten viilennyksessä, joka on oleellista niiden toiminnalle.
 • Uusiutuvan energian saatavuus
  Saatavilla on useita uusiutuvan energian lähteitä, esimerkiksi tuulivoima, vesivoima, bioenergia ja maalämpö. Lisäksi Pohjolan sähköverkot ovat luotettavia ja moderneja sekä sähkönjakelun häiriöt ovat erittäin harvinaisia. Energiakustannukset ovat matalat ja sähkömarkkinat ovat toimivat ja kilpailukykyiset.
 • Maailmanluokan yhteydet
  Alueen tietoliikenneyhteydet ovat erinomaiset, ja tulevina vuosina rakennettavat uudet yhteydet Aasiaan pienentävät viivettä.
 • Poliittisesti vakaa
  Poliittinen ympäristö on vakaa ja hyvin säännelty.

YIT rakentaa seuraavan sukupolven datakeskuksia, jotka ovat kestäviä sekä enemmän tai vähemmän autonomisia. Käytännössä toimivaksi todistetulla konseptillamme olemme nousseet Pohjoismaiden johtavaksi datakeskus-rakentajaksi. Infraprojektimme tarjoavat aina asiakkaalle kokonaisvaltaisen ratkaisun. YIT on Pohjoismaiden johtava rakennusyhtiö.

 

Läs mer om datacenter på svensk

Tutustu datakeskushankkeisiin

OTA YHTEYTTÄ INFRAAN

Yhteystiedot-sivulta löydät Infrapalveluiden vastuuhenkilöiden yhteystiedot. Voit myös jättää meille tarjouspyynnön tai muun kysymyksen, niin otamme sinuun yhteyttä.

 

     Yhteystiedot     

Yhteydenottolomake

Kuvailethan asiasi tarkasti. Voit myös lähettää suoraan viestiä infra@yit.fi.

Toimiala
Toivon yhteydenottoa
Sulje
Lähetetään...