Jännitystyöt

Jännitystyöt

Jännitysyksikkömme on kokenut jälkijännitettyjen rakenteiden asiantuntija. Yksikössä on myös osaamista suunnitteluttamisesta ja suunnittelun ohjauksesta. Kerromme mielellämme jälkijännitetyn vaihtoehdon mahdollisuuksista runkoratkaisua valittaessa. 

Jännitystyöt ovat vaativuudeltaan omaa tasoaan. Sekä suunnittelijoilla että urakoitsijoilla pitää olla erikoisosaajia ja -kalustoa. Työ edellyttää erityistä huolellisuutta ja tarkkaa työnohjausta, varsinkin kun se tehdään yhtä aikaa muiden rakennustöiden kanssa.

Meillä on erikoisosaamista haastavista kohteista sekä Suomessa että ulkomailla. Teemme isojen ja vaativien paikalla valettavien kohteiden jännitystyöt, siltojen jännitystyöt, vinoköysirakenteet ja vetotangot tai jännitetyt kallioankkurit.

Edustamme Mekano4 -jännemenetelmää, jolla on yleiseurooppalainen hyväksyntä (ETA-hyväksyntä). 

Kallioankkurit

Valmistamme itse kallioankkurit Suomessa. Voimme toimittaa lyhyiden etäisyyksien ansiosta niitä suuriakin määriä nopeasti eri työmaille Pohjoismaissa. 

Laaja kalustovalikoima erilaisiin jännitys-, nosto- ja tunkkaustöihin

Meillä on laaja valikoima kalustoa erilaisiin jännitys-, nosto- ja tunkkaustöihin. Perinteisten jännitystöiden ohella tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja asiakkaittemme erityistarpeisiin.

Jännittämisen hyödyt

Betonirakenteiden vahvistaminen jännittämällä on vaativaa erikoisosaamista edellyttävää työtä. Sen ansiosta pilareiden tarve vähenee ja kannen rakenteet ovat perinteisen rakentamistapaan nähden hoikempia. Jännittämisen etuna on lisäksi rakenteiden halkeilemattomuus ja sen myötä vesitiiveys sekä säilyvyysominaisuuksien parantuminen.

Koko ketju hallussa

Jännitysyksikömme toiminta on sertifioitu. Se kertoo, että työn suorittaja on kokenut erikoisyritys, jonka johtamisen, laatujärjestelmäasiat sekä tilaus-toimitus-ketjun ulkopuolinen arvioija on hyväksynyt. jännitysyksiköllä on erikoisosaamista haastavista kohteista sekä Suomessa että ulkomailla. Jännitysyksikkö on tehnyt isojen ja vaativien paikalla valettavien kohteiden jännitystöitä, siltojen jännitystöitä, vinoköysirakenteita ja vetotankoja sekä jännitettyjä kallioankkureita. 

Tärkeä työturvallisuus 

Turvallisuus rakennusalalla tulee aina ensin ja erityisurakoinnissa, kuten jälkijännitystöissä, siihen kiinnitetään erityisesti huomiota. Yksikössä työskentelevät pitävät velvollisuutenaan sitä, että heidän kanssaan työskentelevät voivat olla turvassa töissä ja tietävät riskeistä, joita työhön liittyy.