Tervetuloa Arabianrannan rakennustöiden tiedotussivustolle!

Arabianranta uudistuu

ARTE-korttelin työmaa sijaitsee osoitteessa Hämeentie 153. Tältä sivustolta löydät tietoa mm. hankkeen aikataulusta sekä alueen tilapaisjärjestelyistä.

 

YIT Arabianrannan Arte

 

Hanke pähkinänkuoressa

Korttelin ensimmäisen yhtiön, Asunto Oy Helsingin Birgerin ja korttelia palvelevan pysäköintihallin rakennustyöt ovat käynnistyneet. Korttelin toteuttaa kokonaisuudessaan YIT Suomi Oy.

Asunto Oy Helsingin Birgerin arvioitu rakentamisaika on 06/2020 - 02/2022. ARTE-kortteli rakentuu vaiheittain vuosien 2020-2023 aikana.

Määränpää:

Arabiarannan ARTE

Hämeentielle on suunnitteilla uusi, viihtyisä asuinkortteli, Arabianrannan Arte. Inspiroiva ympäristö, josta saat uutta väriä arkeen. Artessa asutaan urbaanisti merenrannan tuntumassa, lähellä isoa rantapuistoa ja monipuolisia palveluita. Ensimmäisten kotien rakentamisen arvioitu valmistumisaika on alkuvuodesta 2022.

Modernin designkaupunginosan boheemi tunnelma syntyy vanhoista rakennuksista sekä kaikkialla näkyvästä ympäristötaiteesta. Mainiot lähipalvelut, sujuvat liikenneyhteydet ja lukuisat ulkoilupaikat ovat elämisen taidetta parhaimmillaan.

Kiinnostuitko?

Lue lisää ARTE -asuinkorttelista sekä alueen tulevista asunnoista

Väliaikaiset liikennejärjestelyt lokakuusta 2021 lähtien 

Ajankohtaista

Usein kysytyt kysymykset

1) Mikä on hankkeen aikataulu ja milloin rakennustyöt alkavat? Entä työskentelyaika?

 • Urakka-aika tontin purku- esirakentamistöille on 12/2019 – 06/2020. Varsinaiset korttelin rakentamistyöt alkavat 06/2020 ja kortteli valmistuu vaiheittain alustavan arvion mukaisesti 2023 loppuun mennessä.
 • Työajoissa noudatetaan Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiä. Päivittäinen työaika on arkisin 07-18. Ilmoitamme poikkeavista työajoista ja erityisen häiritsevää melua tai tärinää (esim. murskaus tontilla tai ponttaus) aiheuttavasta toiminnasta aina erikseen.

2) Mistä löydän työnsuorittajien yhteystiedot?

 • Löydät ne työmaatiedotteiden yhteydestä. Työmaatiedotteet jaetaan aina myös naapuritonttien ulko-oviin.

3) Mistä saan tietoa rakennusaikaisista liikennejärjestelyistä?

4) Olen kiinnostunut asunnosta tai liiketilasta korttelissa, keneen otan yhteyttä? 

 • Voit liittyä asiakasrekisteriimme osoitteessa yit.fi/arte. Lähetämme asiakasrekisterimme kautta sähköpostia mm. ennakkomarkkinoinnin alkamisen ajankohdista.
 • Voit olla myös yhteydessä YIT Asuntomyyntiin ma-to klo 09-17 ja pe 09-16, p. 020 433 2990, asuntomyynti.helsinki@yit.fi

5) Kaanaankadun puolella rakennusta reunustavat puut ovat kadonneet. Mitä niille on tapahtunut?

 • Vuokraamme purku- ja rakennustöiden ajaksi Helsingin kaupungilta purettavaa rakennusta reunustavan kadunvarsipysäköintialueen liikennesuunnitelman mukaisesti. Puut on kaivettu juurineen ylös ja siirretty välivarastointipaikkaan Helsingin kaupungin toimesta viikolla 3/2020.

6) Toivon yhteydenottoa rakennustöihin liittyen. Mihin olen yhteydessä?

 • Voit jättää yhteydenottopyynnön:
  • Sähköpostitse osoitteeseen: GL.Hameentie153@yitgroup.com
  • Tarvittaessa puhelimitse, p. 020 433 111, ma-pe klo  7.30-16.00 (Puheluhinnat 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (sis. alv 24 %) soitettaessa kiinteästä puhelinverkosta tai matkapuhelimesta.)