{ event: "mainDatalayer", gtm: {uniqueEventId: 1}, business: "Business Premises", pageType: "ReferenceItemPage", site: "YIT.FI", language: "fi", city: "N/A", area: "N/A", subarea: "N/A", project: "N/A" }

Gesterbyn koulukeskus

Enemmän kuin koulu

Rakennamme Kirkkonummelle elinkaarimallilla Gesterbyn koulukeskuksen, jonne toteutamme tilat kolmelle koululle. Päämääränä on eloisa, kaksikielinen ja monikulttuurinen oppimisympäristö. Rakennus toimii myös monipuolisessa yhdistys- ja kuntalaiskäytössä. Lisäksi puramme vanhat koulurakennukset ja toteutamme väistökeittiön ja ruokalan rakennusurakan ajalle.

Uuteen kouluun muuttavat saman katon alle ruotsinkielinen yhtenäiskoulu Winellska skolan, Gesterbyn koulu, johon kuuluu suomenkielinen alakoulu sekä kielikylpyluokat ala- ja yläkouluasteella. Lisäksi tiloihin tulee Papinmäen koulu, jossa opiskelee erityistä tukea vaativia oppilaita. 

Uusi oppimisympäristö 1270 lapselle ja nuorelle

Monimuotoinen pihaympäristö sekä mm. satu- ja opetusmetsä

Eloisa, innostava ja toimiva oppimis-, toiminta- ja työympäristö

Aikataulu

    Joustavat tarpeisiin muuntuvat tilat Joustavat tarpeisiin muuntuvat tilat

    Joustavat tarpeisiin muuntuvat tilat

    Tiloista tehdään esteettömät, toiminnalliset, terveelliset ja turvalliset. Koulun sydämenä toimii ruokalan yhteydessä olevat opinportaat, jotka ovat suljettavissa omaksi auditoriotilaksi tai näyttämöksi. Alue on suunniteltu monipuoliseksi tilaksi, joka aukeaa siirtoseinällä liikuntasaliin.

    Luonto osana opetusta

    Luonto osana oppimista

    Lähiluontoa ja monimuotoisia piha-alueita hyödynnetään laajasti ja niihin toteutetaan mm. satu- ja opetusmetsä, tiede- ja taidepiha, hikoilupiha, sekä aktiivipiha. Pihat kannustavat lapsia ja nuoria kokeiluun, havainnointiin, aktiiviseen tekemiseen, luovuuteen, tutkimiseen sekä tarjoavat mahdollisuudet mm. suunnistukselle, kuntoilulle ja hiihdolle. Piha-alueella myös luonnon monimuotoisuus huomioidaan ja metsään toteutetaan mm. hyönteishotelleja. 

    Oppilaat ja henkilökunta mukana suunnittelussa

    Oppilaat ja henkilökunta mukana suunnittelussa

    Käyttäjätyöpajoissa suunnitelmia kehitetään yhdessä koulun henkilökunnan kanssa, tähtäimessä tarpeisiin mahdollisimman hyvin sopivat tilat. Myös oppilaat pääsevät vaikuttamaan ja voivat osallistua pihan leikkivälineiden ja irtokalustuksen valintaan, puiden istutukseen, niittyjen perustamiseen, linnunpönttöjen ja hyönteishotellien nikkarointiin, sekä oppilaskunnantilan sisustusratkaisuihin. 

    Elinkaarimallilla sujuvaa arkea

    Elinkaarimallilla sujuvaa arkea

    Hanke toteutetaan elinkaarimallilla, jolloin huolehdimme suunnittelun ja rakentamisen lisäksi kiinteistön ylläpidosta, siivouksesta ja ulkoalueiden hoidosta kahdenkymmenen vuoden ajan. Hankkeessa on tiukat energiavaatimukset ja energiaratkaisuina hyödynnetään maalämpöä ja aurinkosähköä. 

    Sijainti

    Gesterbyn koulukeskus

    Gesterbynkaari 3, 02400 Kirkkonummi

    Määränpää:

    Työmaatiedotteet

    Lue lisää

    Ota yhteyttä

    Onko sinulla kysyttävää Gesterbyn koulukeskuksen rakennustöihin liittyen? Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen: gesterby@yit.fi