Construction and renovation of the Postitalo property in Tampere, Finland

The Postitalo property in Tampere is alive and developing. After the extension and renovation, it will provide new housing, offices and services in the city centre.

The apartment block As Oy Tampereen Posteljooninpuisto is a combination of the new and the old. We renovated the street-level offices of the Postitalo property into modern premises. At the same time, we raised the building to ten storeys high with the new part which houses new offices and 89 new apartments.

Our goal was to create an interesting and coherent entity of this centrally located property. The impressive facades are clad with glass and boards. Serigraphy printing is used in the glass facades, for example, with images reflecting the spirit of the old Postitalo.

The location of the plot in the densely built city centre requires precise use of space. Recreational and play areas, for example, are located on the roof.

The central location also creates challenges in terms of logistics, for example, in construction work. Transportations must be planned with special care because there is no storage space available during the construction.

The framework structure of the new building is implemented as a pillar/slab system, and the load-bearing intermediate floors are constructed of on-site cast reinforced concrete.

The apartment sizes are 24–137 m2. All apartments have a balcony and underfloor cooling and heating. The property has 16 parking spaces. Users of the offices and business premises include, among others, the owner of the property, Fennia, and Lidl.

Details

Project name
Postitalo property in Tampere
Customer
Fennia Mutual Insurance Company
City
Tampere
Country
Finland
Completion year
2017
Business segment
Business Premisess
Close
Close
Sending...