Paikalliset sivut:
YIT Group

Naapurioppaat Tellervo ja Esko Räsänen

Kysy Naapurioppaalta, Helsinki, Konepaja

TELLERVO JA ESKO RÄSÄNEN
Tallinna, Kalamaja

"Eläkepäivät sujuvat 
mukavasti Suomenlahden toisellakin puolella."

Kokemuksia Tallinnan Kalamajasta

Ostimme eläkepäiviemme kodiksi asunnon Tallinnasta, kun entisen asuntomme hissittömyys kävi työlääksi, ja pieni maisemanvaihdos alkoi tuntua kiinnostavalta. Kalamajan alueelle oli juuri valmistunut Vibu 3 -niminen asuintalo, josta löytyi uusi koti merinäköalalla ja suoraan parkkihallista kotiovelle kulkevalla hissillä. Emme kuitenkaan jättäneet kotimaata kokonaan taakse, sillä toisena tukikohtana meille toimii Vihdissä sijaitseva mökkimme.

Kalamajan alueella on paljon nähtävää, eikä keskustaankaan ole pitkä matka. Erityisesti ravintoloita alueelta löytyy vaikka millä mitalla, ja niissä onkin tullut käytyä paljon enemmän kuin Suomessa. Tallinnaan muuttaminen sujui yllättävänkin sujuvasti, ja autamme siinä mielellämme niitä, jotka ovat valmiita ottamaan pienen askeleen tuntemattomaan. Meitä saa tulla tapaamaan myös kasvotusten Tallinnaan!

Katso Räsäsiltä usein kysytyt kysymykset.

Kysy asuinalueesta tai uuden asunnon ostosta. Soita tai laita viesti Räsäsille.
Tellervo: puh. 040 562 9596, Esko: puh. 040 5516843

Kysymykset ja lähettäjän sähköpostiosoite lähetetään Naapurioppaan sähköpostiin. Tiedot tallentuvat teknisistä syistä myös YIT:n järjestelmään. Tietoja käytetään vain palvelun toiminnan varmistamiseen eikä niitä tallenneta YIT:n asiakasrekisteriin. 

"Se, mikä on hirveen kiva, et ku talot on valmiit,
ni ympäristö siistitään, ja ne hyvin nopeesti vie kaikki pois."

"Ei muuta ku rohkasee mielensä ja lähtee."

Räsäsiltä usein kysyttyä

Voiko vettä juoda Virossa?

Juomavesi ei välttämättä ole juomakelpoista, sillä putket ovat niin vanhoja, ettei tiedetä, mitä putken mukana tulee. Siinä on klooria, muttei maistu kuitenkaan pahalta ja voi käyttää esim. keitinvetenä, mutta juotava vesi on parempi ostaa pulloissa.

Millä kielellä Tallinnassa pärjää?

Virolaiset puhuvat joskus melko nopeasti, joten puhetta on vaikea ymmärtää, mutta jos virolaiset huomaavat, että puhuja on ulkomaalainen, he puhuvat englantia. Kapakoissa puhuvat melko hyvää englantia. Tallinnassa lähes puolet asukkaista on venäjänkielisiä.

Minkä hintaista Tallinnassa on asua?

Asumismuoto Virossa on erilainen kuin Suomessa. Asuminen ei ole yhtiömuotoista, vaan asuntoja ja taloa hallinnoi yhdistys, joka lähettää kuukausittain saman suuruisen laskun asumiskuluista, johon sisältyy sähkö, lämpö, kuumavesi, kylmävesi, jätevesi, rappujen siivous, autohallipaikka ja sen siivous sekä kaikki muu mahdollinen, mitä asumiseen kuuluu. Lasku on verrattain pieni, sillä kuukauden asumiskulut ovat samaa luokkaa, kuin Suomessa esimerkiksi mökin sähkölasku. Talvella lasku on tietysti hieman isompi, sillä lämmityskulut ovat isommat ja lasku tulee aina kulutuksen mukaan. Sillä hinnalla, millä Tallinnasta saa 100 neliön asunnon Vanhan kaupungin läheltä, saa Helsingistä pienen yksiön.

Miten Virossa toimii terveydenhuolto?

Ensimmäinen hoidettava asia on hankkia id-kortti, mikä käy hyvin näppärästi. Kunhan id-kortin on saanut, kaikki tiedot kyseisestä ihmisestä löytyy järjestelmästä ja sitten pystyy rekisteröitymään Eesti Haigekassaan, eli sairaskassaan. Perearstin eli perhelääkärin palvelut ovat näppärästi saatavilla ja sieltä saa nopeasti ajan vaikka paikan päälle kävelemällä. Mustamäen terveysasema on varsinkin viikonloppuisin kiireinen ja siellä saattaa joutua odottamaan vuoroaan jopa usean tunnin ajan.

Kenelle Kalamajan alue sopii?

Vibu 3:ssa ja 5:ssa asuu keskimäärin melko nuorta porukkaa ja todella paljon eri-ikäisiä lapsia, mutta alue sopii kenelle tahansa. Vibu 3:n ja 5:n piha-alue on todella iso ja lasten leikkipaikalla on kiipeilyteline, liukumäki ja hiekkalaatikko. Lapsilla on hyvä olla, koska autolla ei pääse pihalle, autotalli on talojen alapuolella. Kunhan juuri istutetut puut pääsevät kasvamaan, alueesta tulee hyvin nätti.

Onko taloissa samoja yhteisiä tiloja kuin Suomessa yleensä on?

Talossa ei ole kuivaushuoneita, pesutupaa tai tamppaustelineitä, eikä saunoja ole asunnoissa, eikä välttämättä myös taloyhtiössäkään. Kellarikomerot ovat isoja verrattuna suomalaisiin kellareihin, eivätkä ne ole verkkokellareita, vaan rakennettu korkeista filmivaneriseinistä, joten tavara on paremmin turvassa varkailta.

Räsästen tärpit Kalamajan alueelle

ALUE JA YMPÄRISTÖ

" Autoliikenne on melko hurjaa ja aggressiivista.
" Kalamajan alue on trendikäs ja kuvankaunis.
" Kalamajan alueelta ajaa satamaan Viking Linen terminaaliin n. 5 minuuttia.

PALVELUT

" Läheisellä Telliskivellä on paljon hyviä ja edullisia ravintoloita.
" Lähistön Arsenal-kauppakeskuksessa on mm. ruokakauppa, ravintoloita, posti, apteekki, kampaamo ja CityAlko.
" Kulttuurielämä on hyvin monipuolista ja edullista.

TALO JA ASUNTO

" Asunto ja paikka ovat kivoja.
" Ympäristö siistitään nopeasti talojen valmistumisen jälkeen.

Kartta ja palvelut

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...