Myytävät asunnot ja uudiskohteet Helsingin Jätkäsaaren Saukonpaadessa

Saukonpaasi, merellistä kantakaupunkia

Helpot kulkuyhteydet

Helsingin keskusta on alle kolmen kilometrin päässä, ja lähimmälle raitiovaunupysäkille, Crusellinsillalle, on Jätkäsaaren luoteisosassa sijaitsevalta Saukonpaaden alueelta 100 metriä. Raitiovaunulinjoja kulkee Saukonpaaden läheltä kaksi: Ruoholahden kautta Crusellinsillan ylittävä linja 8 sekä Kampin ja Rautatieaseman kautta Pasilaan kulkeva linja 9. Jätkäsaaren matkustajasatamasta on tiheät laivayhteydet Viroon. Ruoholahden metroasema on 750 metrin päässä. Ruoholahden kanavan rantaa pitkin pääsee Länsilinkille, Mechelininkadun eteläpäähän. Sieltä avautuvat kevyen liikenteen väylät Kaivopuistoon, Taivallahdelle sekä Baanan kautta Töölönlahdelle ja Keskuspuistoon. Saukonkarin pienkerrostalot sijoittuvat kanavan varteen.

Meri ja liikuntamahdollisuudet lähellä

Merenrantaa on yhteensä lähes kuusi kilometriä. Merestä voi nauttia rantareiteillä, kanavien varsilla ja Jätkäsaarta halkovan Hyväntoivonpuiston eteläkärkeen rakennettavalla uimapaikalla. Valmistuttuaan Hyväntoivonpuisto on yhtä leveä kuin Esplanadin puisto, mutta 2,5 kertaa pidempi. Puisto toteutetaan vaiheittain. Ulkoilijoita ja liikkujia palvelee viiden hehtaarin liikuntapuisto pelikenttineen sekä sen viereen rakennettava liikunta- ja vapaa-ajankeskus Bunkkeri. Liikuntapuiston lähelle on kaavailtu hyvinvointikorttelia ja kaupallisten palveluiden keskittymää. Jätkäsaaresta on helppo lähteä merelle, liikutpa sitten omalla veneellä tai isommalla laivalla vaikkapa Tallinnaan. Lähin kaupungin pienvenesatama sijaitsee Saukonpaadessa.

Alueen palvelut

Saukontorin keskukseen sijoittuu yksi tai kaksi päivittäistavarakauppaa ja erikoisliikkeitä. Lähistöllä on toiminnassa tai suunnitteilla lisäksi useita kouluja ja päiväkoteja. Hietalahden torille on matkaa 1,6 km, Stockmannin tavarataloon 2,3 km, Helsingin päärautatieasemalle 2,6 km. Lähin kauppakeskus on alle kilometrin päässä Ruoholahdessa.

Jätkäsaari ennen

Jätkäsaaren alue koostuu neljästä, nyt mantereeseen liitetystä saaresta. Aikanaan saarilla sijaitsi helsinkiläisten kesähuviloita. Niille tehtiin veneillä huviretkiä, ja hiekkarannat houkuttelivat uimareita. Teollisuutta saarille tuli 1900-luvun alussa, esimerkiksi kynttilä- ja tervatehtaat. Saukon saaren kallioita louhittiin, ja niiden punaista graniittia näkyy useiden helsinkiläismonumenttien seinissä: Uspenskin katedraalissa, Johanneksenkirkossa ja Pitkässäsillassa. Sataman rakennustyöt aloitettiin vuonna 1913. Merenpohjaa täytettiin niin paljon, että alue laajeni kolminkertaiseksi alkuperäisestä suunnitelmasta. Vuonna 2008 rahtilaivasatama siirrettiin Vuosaareen, ja Jätkäsaaren jälleenrakennus osaksi kantakaupunkia alkoi. Nykyisessä Jätkäsaaressa menneestä muistuttavat Lars Sonckin suunnittelemat makasiinirakennukset, sataman sosiaalitiloina toiminut Huutokonttori ja massiivinen 70-luvulla rakennettu talletusvarasto Bunkkeri.

Esittelyssä pian

Kartta ja palvelut

Määränpää:

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Lähetä yhteystietosi, niin saat lisätietoja näistä kodeista.

Minua kiinnostaa
Saukonpaasi
Kyllä kiitos, sähköpostiini saa lähettää viestejä YIT Kodeista ja asumisesta. Antamalla luvan sähköpostimarkkinointiin varmistat, että saat tietoa sinua kiinnostavista kodeista ja pääset varaamaan ensimmäisten joukossa.

YIT Asuntomyynti

YIT Asuntomyynti, keskusta
Arkadiankatu 2, 2. krs, 00100 Helsinki

YIT Asuntomyynti

YIT Asuntomyynti, keskusta
Arkadiankatu 2, 2. krs, 00100 Helsinki

Ota yhteyttä

Lähetä tietosi lomakkeella, niin saat lisätietoja.

Minua kiinnostaa
Saukonpaasi
Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä. Viestimme uusista kodeista lähinnä sähköpostilla, joten antamalla sähköpostiluvan varmistat että saat tietoa sinua kiinnostavista alueista ja kodeista.
Sulje
Lähetetään...