YIT Oyj:n ja Lemminkäinen Oyj:n yhdistymisestä

YIT ja Lemminkäinen yhdistyivät 1.2.2018

Uusi YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen rakennusyhtiö ja työnantaja. Meitä on jo 10 000 ammattilaista 11 maassa. Olemme entistäkin parempien kotien, toimivampien toimitilojen sekä vaativan infran rakentajia ja päällystyksen ammattilaisia. Rakennamme, kehitämme ja ylläpidämme vetovoimaisia ja kestäviä elinympäristöjä.

 

Kysymyksiä ja vastauksia YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisestä

Mistä löydän tiedot Lemminkäisellä myynnissä olleista asunnoista?

Löydät tiedot kaikista myynnissä ja ennakkomarkkinoinnissa olevista asunnoista tältä yhteiseltä nettisivustolta käyttämällä asuntohakua


Olen odottanut tietoa Lemminkäisen tulevista asunnoista suosikkialueellani? Miten voin varmistaa, että saan tietoa, kun asunnot tulevat myyntiin?

Tietosi säilyvät asiakasrekisterissä ja saat tietoa asunnoista, kun sitä on saatavilla. Huomioithan, että yhdistymisen jälkeen entisen Lemminkäisen asuntomyynnin sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon etunimi.sukunimi@yit.fi.


Miten yhdistyminen vaikuttaa YIT:n ja Lemminkäisen asuntomyynnin toimipisteiden sijaintiin?

Asuntomyynnin toimipisteiden katuosoitteisiin voi tulla muutoksia. Nettisivuiltamme ja lehti-ilmoituksissamme löydät ajan tasalla olevat osoitteet.


YIT:llä on käytössä maksuehto, jossa kaupanteon yhteydessä maksetaan 20 % asunnon velattomasta hinnasta ja loput asunnon valmistuessa. Koskeeko tämä maksuehto kaikkia YIT:llä myynnissä olevia asuntoja?

Maksuehdot vaihtelevat, joten ne kannattaa aina tarkistaa YIT Asuntomyynnistä . Löydät tietoa maksuehdoista myös asuntojen myyntimateriaalista.


Vaikuttaako yhdistyminen rakenteilla olevien asuntojen valmistumisaikaan?

Ei vaikuta. Asuntojen rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan.


Vaihtuuko Lemminkäisen käynnistämien asuntokohteiden rakentaja?

Yhdistyminen ei vaikuta asuntokohteiden rakentajaan. Lemminkäinen Talo Oy:n nimi muuttuu YIT Talo Oy:ksi. Yhdistyminen ei vaikuta työmaahenkilökuntaan.


Olen varannut ennakkomarkkinoinnissa olevan asunnon Lemminkäiseltä. Onko varaukseni enää voimassa?

Varauksesi on voimassa.


Olen varannut ennakkomarkkinoinnissa olevan asunnon Lemminkäiseltä. Rakennetaanko asunnot yhdistymisestä huolimatta?

Rakentamispäätös tehdään ennakkomarkkinoinnissa saavutetun kysynnän ja markkinatilanteen perusteella yhdistymisen jälkeen.


Olen ostanut asunnon YIT:ltä. Vaikuttaako yhdistyminen minuun, asuntoni rakentamiseen tai mahdollisiin vastuukysymyksiin?

Ei vaikuta, sillä YIT jatkaa toimintaansa samalla tavalla kuin ennenkin, alkuperäisten sitoumusten mukaisesti.


Olen ostanut asunnon Lemminkäiseltä. Kehen voin olla yhteydessä asuntoani koskevissa asioissa?

Yhteyshenkilöt säilyvät ennallaan eli voit olla yhteydessä sinulle aiemmin ilmoitettuihin yhteyshenkilöihin. Uudet sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@yit.fi. Asuntomyynnin yhteystiedot löydät täältä 


Olen ostanut Lemminkäiseltä asunnon, joka on rakenteilla. Miten yhdistyminen vaikuttaa asuntoni rakentamiseen?

Yhdistyminen ei vaikuta asuntosi rakentamiseen. Sopimukset Lemminkäinen Talo Oy:n kanssa ovat voimassa. Yhdistymisen jälkeen Lemminkäinen Talo Oy:n nimi muuttuu YIT Talo Oy:ksi, y-tunnus pysyy ennallaan.


Olen ostanut Lemminkäiseltä asunnon, jonka maksueriä on vielä maksamatta. Saanko uuden laskun?

Et saa uutta laskua. Lemminkäisen nimissä oleva lasku, jonka olet saanut ennen yhdistymistä, on täysin pätevä sellaisenaan. Uusia laskuja ei siis tarvita.


Olen sopinut asuntoni muutostöistä Lemminkäisen kanssa. Voinko maksaa ne aiemmin saamallani laskulla vai lähetetäänkö minulle uusi lasku?

Voit maksaa aiemmin saamallasi laskulla. Lemminkäisen nimissä oleva lasku, jonka olet saanut ennen yhdistymistä, on täysin pätevä sellaisenaan. Uusia laskuja ei siis tarvita.


Käytän asuntoni lisä- ja muutostöiden hallinnassa Nettikoti-järjestelmää. Onko Nettikoti käytössä yhdistymisen jälkeen?

Nettikoti on edelleen käytössäsi eikä yhdistyminen vaikuta palveluun. Nettikodin visuaaliseen ilmeeseen on tullut muutoksia, mutta sisältö ja jo tekemäsi materiaalivalinnat ovat ennallaan.


Muuttuvatko Lemminkäisen asuntojen materiaalivaihtoehdot tai lisä- ja muutostyöpalvelu jo rakenteilla olevissa kohteissa?

Eivät muutu. Asuntoihin valitut pintamateriaalit pysyvät ennallaan samoin kuin palvelu.


Asun Lemminkäisen rakentamassa talossa. Miten yhdistyminen vaikuttaa taloyhtiöni vuosikorjauksiin?

Yhdistyminen ei vaikuta vuosikorjauksiin. Sopimukset Lemminkäinen Talo Oy:n kanssa ovat voimassa. Yhdistymisen jälkeen Lemminkäinen Talo Oy:n nimi muuttuu ja on YIT Talo Oy, y-tunnus pysyy ennallaan.


Asun Lemminkäisen rakentamassa talossa. Siirtyvätkö ns. 10-vuotisvastuut YIT:lle?

10-vuotisvastuut pysyvät Lemminkäinen Talo Oy:llä. Huomaathan, että Lemminkäinen Talo Oy:n nimi muuttuu YIT Talo Oy:ksi. Y- tunnus pysyy ennallaan.

 


YLEISTÄ YHDISTYMISESTÄ


Mitä YIT:n ja Lemminkäisen yhdistyminen tarkoittaa?

YIT ja Lemminkäinen ovat sulautuneet. Yhtiön nimi on YIT Oyj. Lemminkäinen Oyj:n tytäryhtiöt ovat YIT Oyj:n tytäryhtiöitä.


Miksi YIT ja Lemminkäinen yhdistyivät?

Yhdistyminen luo taloudellisesti vahvan yhtiön, jossa liiketoiminta-alueet täydentävät ja tasapainottavat toisiaan ja jonka suhdannekestävyys paranee. Yhdistymisellä luodaan pohja kasvaa yhdeksi johtavista kaupunkikehittäjistä Pohjois-Euroopan rakentamisen markkinoilla.


Miksi yhdistymisestä tuli juuri nyt ajankohtaista?

Molemmat yhtiöt etsivät keinoja kasvaa vahvemmaksi yhtiöksi. Molempien yhtiöiden omistajien intressit kohtasivat.


Mitä hyötyä on yhdistää kaksi rakennusyhtiötä, joilla on suurin piirtein sama osaaminen ja liiketoiminnat?

Yhtiöiden liiketoiminnat täydentävät ja tasapainottavat toisiaan. Päällekkäisiä toimintoja on loppujen lopuksi vähän. Tällä hetkellä suurin kasvun este on ollut osaajien puute. Uudessa yhtiössä on noin 10 000 osaajaa. Työntekijöilleen yhdistynyt yhtiö tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia, kiinnostavia projekteja ja mahdollisuuden kehittää osaamistaan.


Mitä hyötyä yhdistymisestä on asiakkaille?

Yhdistämme tuotekehityksemme ja osaamisemme, jotta voimme toteuttaa entistä vetovoimaisempia asuinalueita ja tarjota asiakkaillemme viihtyisiä koteja ja monipuolisia asumisen palveluita. Olemme Suomen luotettavin ja kokenein asuntorakentaja.

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...