Usein kysytyt kysymykset

Uusi nimemme 1.1.2019 alkaen on YIT Suomi Oy

YIT Oyj ja Lemminkäinen Oyj yhdistyivät 1.2.2018.  YIT Talo Oy (ent. Lemminkäinen Talo Oy) on 1.1.2019 fuusioitu YIT Rakennus Oy:hyn, jonka nimi on muuttunut heti fuusion jälkeen YIT Suomi Oy:ksi.

 

Kysymyksiä ja vastauksia YIT Rakennus Oy:n ja YIT Talo Oy:n sulautumisesta

Milloin YIT Suomi Oy aloittaa toimintansa?

YIT Suomi Oy jatkaa YIT Rakennus Oy:n ja YIT Talo Oy:n liiketoimintaa 1.1.2019 alkaen.


Mitä sulautuminen ja nimenmuutos edellyttävät asiakkaalta?

Muutokset eivät aiheuta YIT:n asiakkaille mitään toimenpiteitä. Toimintamme jatkuu ennallaan ja vastaamme kaikista sitoumuksistamme alkuperäisten sopimusten mukaisesti. Kaikki YIT Rakennus Oy:n ja YIT Talo Oy:n varat, velat, oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät sellaisenaan YIT Suomi Oy:lle. Toivomme, että uusi toimintamalli on asiakkaidemme kannalta entistä selkeämpi.


Mitkä asiat muuttuvat vuodenvaihteessa?

Yhtiön nimeksi tulee YIT Suomi Oy. YIT Talo Oy:n Y-tunnus muuttuu ja on 1565583-5 (YIT Suomi Oy).


Mitkä asiat säilyvät ennallaan?

Toimipisteemme, yhteyshenkilömme, yhteystietomme ja pankkiyhteytemme säilyvät ennallaan. YIT Rakennus Oy:n Y-tunnus säilyy ennallaan ja on 1565583-5 (YIT Suomi Oy).


Vaikuttaako fuusio käynnissä oleviin hankkeisiin?

Ei vaikuta. Jatkamme käynnissä olevia hankkeita suunnitellusti ja vastaamme sopimuksistamme alkuperäisten sitoumusten mukaisesti.


Vaikuttaako sulautuminen rakenteilla olevien asuntojen valmistumisaikaan?

Ei vaikuta. Asuntojen rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan.


Olen YIT:n asiakasrekisterissä ja odotan tietoa tulevista asunnoista suosikkialueellani? Miten voin varmistaa, että saan tietoa, kun asunnot tulevat myyntiin?

Tietosi säilyvät asiakasrekisterissämme ja saat tietoa asunnoista, kun sitä on saatavilla.


Olen varannut ennakkomarkkinoinnissa olevan asunnon YIT:ltä. Rakennetaanko asunnot sulautumisesta huolimatta?

Rakentamispäätös tehdään ennakkomarkkinoinnissa saavutetun kysynnän ja markkinatilanteen perusteella.


Olen ostanut asunnon YIT Rakennus Oy:ltä/YIT Talo Oy:ltä/Lemminkäinen Talo Oy:ltä. Vaikuttaako yhdistyminen minuun, asuntoni rakentamiseen tai mahdollisiin vastuukysymyksiin?

Ei vaikuta, sillä YIT jatkaa toimintaansa samalla tavalla kuin ennenkin, alkuperäisten sitoumusten mukaisesti.


Olen ostanut asunnon YIT Rakennus Oy:ltä/YIT Talo Oy:ltä/Lemminkäinen Talo Oy:ltä. Kehen voin olla yhteydessä asuntoani koskevissa asioissa?

Yhteyshenkilöt säilyvät ennallaan eli voit olla yhteydessä sinulle aiemmin ilmoitettuihin yhteyshenkilöihin. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@yit.fi. Asuntomyynnin yhteystiedot löydät täältä


Olen ostanut YIT Rakennus Oy:ltä/YIT Talo Oy:ltä/Lemminkäinen Talo Oy:ltä asunnon, jonka maksueriä on vielä maksamatta. Saanko uuden laskun?

Et saa uutta laskua. Lasku, jonka olet saanut ennen yhdistymistä, on täysin pätevä sellaisenaan. Uusia laskuja ei siis tarvita.


Olen sopinut ostamani asuntoni muutostöistä. Voinko maksaa ne aiemmin saamallani laskulla vai lähetetäänkö minulle uusi lasku?

Voit maksaa aiemmin saamallasi laskulla. Lasku, jonka olet saanut ennen sulautumista, on täysin pätevä sellaisenaan. Uusia laskuja ei siis tarvita.


Asun YIT:n/Lemminkäisen rakentamassa talossa. Miten sulautuminen vaikuttaa taloyhtiöni vuosikorjauksiin ja ns. 10-vuotisvastuisiin?

Yhdistyminen ei vaikuta vuosikorjauksiin ja myös ns. 10-vuotisvastuu säilyy ennallaan. Kaikki YIT Rakennus Oy:n ja YIT Talo Oy:n (ent. Lemminkäinen Talo Oy) varat, velat, oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät sellaisenaan YIT Suomi Oy:lle.


Lue lisää YIT Oyj:n ja Lemminkäinen Oyj:n yhdistymisestä, joka toteutui 1.2.2018

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Lähetetään...