Nyt sisustetaan kasveilla

Vihersisustaminen on se juttu!

Kasvit tuovat eloa ja viihtyisyyttä kodin sisustukseen. Ne viimeistelevät tyylin, luovat kontrastia ja uutta ilmettä. Kasveilla stailaaminen on sisustuksen huipputrendejä!

Kaupunkilaiselle kodin viherkasvit voivat olla lähin kosketus luontoon. Niiden hoitaminen on helppoa, kun valitsee kasvit olosuhteisiin sopiviksi. Erityisesti valaistus ja hoitajan ahkeruus kannattaa huomioida, kun miettii kasveja. Ja kunnon ruukkuihin ja oikeaan multaan kannattaa panostaa, varsinkin arvokkaimpien kasvien kohdalla, neuvoo floristi Heli Väliharju, joka suunnitteli ja toteutti Tampereen Ykköspurjeen viherstailauksen.

Uutuus Tampereella

Näsijärvelle avautuva Ykköspurjeen koti on huonekalujen ja piensisustuksen lisäksi stailattu viherkasveja myöten. 

– Haluamme tarjota asiakkaillemme uusia palveluita. Ykköspurjeen avara kolmio on meidän vihersisustamisen pilottikohde. Odotan mielenkiinnolla, kuinka se otetaan vastaan, kertoo myyntipäällikkö Maarit Kelloniemi.

Heli-Väliharju-vihersisustaminen.jpg Floristi Heli Väliharju on suunnitellut Tampereen Ykköspurjeeseen näyttävän vihersisustuksen.Vihersisustaminen-850x478.jpg

 

Viimeistely vihreällä

– Tässä kohteessa pyrin tuomaan lämpöä ja rustiikkia vähäeleiseen ja tasokkaaseen skandinaaviseen tyyliin. Valitsin kasvit ja ruukut korostaen tämän hetken trendejä: erilaisia lehtimuotoja, rouheita materiaaleja ja kerroksellisuutta.

Lehtien värejä löytyy monia eri vihreistä mustaan. Kasvien valintaan vaikutti myös melko pitkä hoitoväli. Olohuoneessa arvokkuuden tunnelmaa tukee suuri, puurunkoinen lyyraviikuna, joka viihtyy pohjoisen suuntaan avautuvassa olohuoneessa. Makuuhuoneessa oleva iso pullojukka taas pärjää auringossa varastoimalla varteensa vettä, Heli kertoo.

– Viherkasveilla voi luoda värimaailmaa tukevia asetelmia, rikkoa täydellistä tyylipuhtautta tai tuoda tilaan elävän katseenvangitsijan. Ryhmittele kasvit niille sopivien olosuhteiden mukaan. Ne pärjäävät paremmin lähekkäin luomalla yhdessä sopivan mikroilmaston. Jos etsit tietynlaista suurta tai harvinaisempaa kasvia, kysy reilusti kukkakauppiaaltasi. Hän voi tilata mieleisesi tukusta, Heli vinkkaa lopuksi. 

Kiinnostuitko vihersisustamisesta? 

Tervetuloa tutustumaan Helin ja POF Groupin stailaamiin Aallonharjan mallikoteihin ja ihastelemaan järvinäkymiä! Ota yhteyttä ja varaa yksityisnäyttö. 

Uusi koti mielessä? YIT Kodeista löytyy sopivia koteja kaikkiin elämäntilanteisiin. Tutustu asuntoihimme »

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...