Vuokralaisena oma lapsi

Vuokralaisena oma lapsi

Sijoitusasunnon voi hyvin vuokrata omalle lapselle ja siihen on mahdollista saada asumistukea. Kokosimme yhteen olennaisimmat huomioitavat asiat aiheeseen liittyen. Autamme sinua löytämään sopivan asunnon. 

  OTA YHTEYTTÄ  

 

Sijoitusasunto voi olla asunnonomistajan lapsen tai muun läheisen käytössä. Vanhempien omistamaan asuntoon on myös mahdollista saada yleistä asumistukea, jonka piirissä ovat esimerkiksi opiskelijat. Jos vuokra on käypää vuokratasoa alempi, se voi vaikuttaa vuokraustoiminnasta saataviin verovähennyksiin.

 

Asumistuki vanhempien omistamassa asunnossa

Opiskeleva tai muuten yleiseen asumistukeen oikeutettu lapsi voi hakea asumistukea myös vanhempien omistamaan asuntoon, kun vanhempien kanssa on tehty vuokrasopimus ja asunto sijaitsee eri kiinteistössä kuin vanhempien asunto. Tuen määrä riippuu tuloista ja asumismenoista.

Lue lisää asumistuesta ja siitä, kuka sitä voi saada.

 

Sijoitusasunnon vuokraaminen markkinavuokraa halvemmalla hinnalla

Huoneistoa voi vuokrata omalle lapselle myös käypää vuokratasoa alempaan hintaan. Tästä ei aiheudu veroseuraamuksia eli sinua ei veroteta saamatta jääneistä tuloista. Pieni vuokra tai vuokran perimättä jättäminen ei myöskään aiheuta lahjaverovelvollisuutta lapselle. Jos haluat vuokrata sijoitusasunnon lapselle käypää vuokratasoa alempaan hintaan, vuokrausta ei kuitenkaan katsota tulonhankkimistoiminnaksi. Et pysty vähentämään asuntoon mahdollisesti kohdistuvan velan korkoja, etkä vuokratulon ylittäneitä kustannuksia verotuksessa.

Lue lisää tietoa vuokran määrän vaikutuksesta verotukseen.

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Lähetetään...