Sijoitusasunto lainarahalla

Muista hyödyntää asunnon yhtiölainat

Uudiskohteisiin sijoittavan asuntosijoittajan kannattaa hyödyntää asuntojen yhtiölainoja. Niiden myyntihinnat ovat usein matalia ja suuri osa velattomasta hinnasta muodostuu yhtiölainasta. Jos taloyhtiö käsittelee yhtiölainan kirjanpidossaan tuloina, asuntosijoittajat voivat vähentää yhtiölainan lyhennykset verotuksessa. Tällöin sijoitusasunnon ostamiseen riittää pieni oma pääoma tai pankkilaina. Kun tuloutettua yhtiölainaa maksetaan rahoitusvastikkeessa, sen voi vähentää verotuksessa ja verotettava tulo pienenee huomattavasti.

Tuloutetun yhtiölainan verotus on pitkäaikaiselle asuntosijoittajalle palkitseva. Asunnon saa ostettua edullisesti ja lainasta voi tehdä verovähennykset. Tuloutettu yhtiölaina ei kuitenkaan lisää sijoitusasunnon hankintamenoa, jolloin sijoitusasunnon myynnin jälkeen verotettava myyntivoitto on suurempi. Etu jää kuitenkin lopulliseksi, jos sijoittaja ei myy asuntoa missään vaiheessa. Lue lisää sijoitusasunnon verotuksesta >>

Sijoitusasunnon osto pienellä pääomalla

Sijoittajaksi voi lainan avulla ryhtyä hyvinkin pienellä pääomalla, sillä suuren osan asunnosta voi maksaa lainarahalla. Rahoittamalla osan sijoituksesta pankkilainalla saa parempaa tuottoa – tätä kutsutaan velkavivuksi. Velkavipua hyödyntävälle asuntosijoittajalle sijoitusasunto on loistava vaihtoehto. Asunnoilla on hyvä vakuusarvo, mikä mahdollistaa suuretkin sijoitusasuntolainat pienellä omalla pääomalla. Kasvukeskuksissa asunnot säilyttävät myös hyvin arvonsa.

Sijoitusasuntolainan avulla saat pienelle pääomallesi parempaa tuottoa. Lainalla on vipuvaikutus, joten saat tuottoa paitsi sijoitusasuntoon laittamastasi pääomasta, mutta myös lainan osuudesta. Hyvin sijoitetun pienen pääoman tuotot nousevat äkkiä korkeiksi. Sijoitusasunnon ostoa lainalla ei kannata pelätä, jos asuntokaupat tehdään harkitusti. Jos sijoitus osoittautuukin kannattamattomaksi, asunnon voi myydä.

Harkitusti pankkilainalla ostettu asunto tuottaa hyvin siihen nähden, minkä verran siihen on laitettu omaa rahaa. Parhaassa tapauksessa sijoitusasunnosta saatava tuotto kattaa kulujen lisäksi lainan lyhennykset. Pankkilainan lisäksi sijoitusasuntoa ostettaessa kannattaa kiinnittää huomiota uusien asuntojen yhtiölainaan, jonka lyhennykset saa tietyissä tapauksissa vähennettyä verotuksessa.

Asuntosijoittaminen velkarahalla – hyödynnä velkavipua

Velkavipu on hyvä apu harkittuihin sijoitusasuntoihin. Sijoitusasunnon osto velkarahalla on kannattavaa, jos siitä saatava vuokratulo on lainasta maksettavaa korkoa suurempi. Kun päälle lisätään mahdollinen sijoitusasunnon arvonnousu, lainan hyöty on merkittävä. Kun korot ovat matalat ja asuntojen hinnat nousussa, omalle pääomalle saa parhaan tuoton.

Harkitusti esimerkiksi kasvavista kaupungeista ostetuista sijoitusasunnoista tulee harvoin kannattamattomia sijoituksia. Näin käy vain, jos vuokratuotto on pienempi kuin sijoitusasuntolainasta maksettava korko tai jos asunnon arvo laskee. Asunnon arvonalentuminen realisoituu kuitenkin vain, jos sijoitusasunto myydään. Kannattamattoman sijoitusasunnon tuottoa voi saada nostettua pienellä vaivalla esimerkiksi tekemällä asunnossa kevyen pintaremontin.

Sijoitusasunnon voi ostaa myös pienellä pääomalla, koska asunnoilla on hyvä vakuusarvo. Pankkilainasta riippuen asuntoon tarvitsee sijoittaa omaa pääomaa tai muita vakuuksia vain 25–30 prosenttia asunnon hankintahinnasta. Tämä tarkoittaa sitä, että 100 000 euron pienen sijoitusasunnon voi saada ostettua jo silloin, kun omia säästöjä on kertynyt 25 000 euroa.

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...