Sijoitusasunnon myynti

Sijoitusasunnolle kannattaa tehdä alusta alkaen strategia. Pohdi, kuinka paljon tuottoa haluat pääomallesi vähintään ja kuinka suuri arvon nousu saa sinut realisoimaan arvon myymällä. Kannattaa muistaa, että asunnon myydessäsi menetät tulevat vuokratulot ja joudut maksamaan myynnistä tulevat kustannukset. Asunnon vuokratuottoa voi parantaa helposti pienelläkin pintaremontilla. Mieti strategiaasi varten, minkä verran olet valmis näkemään vaivaa sijoitusasunnon tuoton eteen.

Koska asuntojen arvot heilahtelevat, ja vuokraamalla sijoitusasunnosta saa hyvää ja tasaista tuottoa, myynti kannattaa harvoin. Muutamissa tapauksissa sijoitusasunnon myymisestä voi kuitenkin olla hyötyä. Jos sinulla on esimerkiksi useita sijoitusasuntoja, joista osa on ostettu lainalla, voi olla järkevää myydä yksi asunnoista ja kattaa myynnistä saatavilla rahoilla muiden asuntojen velat.

Muita syitä sijoitusasunnon myymiselle on esimerkiksi hankkiutuminen eroon vanhoista asunnoista uudempien ostamiseksi tai se, että asunto ei tuota riittävän hyvin. Myös taloyhtiön tulevat suuret peruskorjaukset voivat tulla tuottoon nähden liian kalliiksi. Kun pohdit sijoitusasunnon myymistä, voit käyttää apunasi sijoitusasunnon tuottolaskuria.

Pääomalle tuottoa sijoitusasunnon myynnistä

Jos lopulta päädyt myymään sijoitusasuntosi, voit muutamalla keinolla huolehtia, että saat myynnistä mahdollisimman hyvän tuoton pääomallesi. Ota aluksi selvää asunnon markkinahinnasta. Selaile asuntojen myyntisivustoja ja tarkista alueen hintataso hintatietopalveluista. Oman taustatyön lisäksi kannattaa pyytää hinta-arviota muutamaltakin välittäjältä.

Markkinahinnan selvittämisen jälkeen tulee päättää pyyntihinta. Kannattaa varautua siihen, että ostaja tinkii. Sijoitusasunnolle on hyvä valita pyyntihinta ja laskea tarkkaan, kuinka paljon siitä on valmis joustamaan. Asuntoa ei kannata myydä kiireessä liian halvalla, jos siitä on mahdollista saada tuottoa vuokraamalla.

Sijoitusasunnon myyminen vie paljon aikaa ja vaivaa. Parhaan tuoton saamiseksi asuntoa on hyvä markkinoida ja myydä aktiivisesti. Jos asunto on tyhjillään, se pitäisi saada myytyä nopeasti. Asuntoa voi mainostaa erilaisilla nettisivuilla, paikallislehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

Jos sinulla ei ole aikaa panostaa asunnon myyntiin, kannattaa kääntyä kiinteistönvälittäjän puoleen. He ovat ammattilaisia, jotka saavat hyvät asunnot kaupaksi nopeasti. Kiinteistönvälittäjän palkkion voi vähentää verotuksessa.

Sijoitusasunnon myyntivoiton verotus

Kun myyt sijoitusasunnon, sen arvo realisoituu ja myyntivoitosta täytyy maksaa veroa. Vero maksetaan sijoitusasunnon osto- ja myyntihinnan erotuksesta, josta on vähennetty asunnon hankinnan ja myynnin kulut. Myyntivoittovero on pääomaveroa, eli se on 30 000 euroon asti 30 prosenttia ja siitä ylöspäin 34 prosenttia.

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...