Paikalliset sivut:
YIT Group

Myytävät asunnot ja uudiskohteet Hämeenlinnan Asemanrannassa

Keskustassa järven rannalla

Asemanrannan uutta kaupunginosaa ympäröi yhdeltä suunnalta kantakaupunki, toiselta rautatieasema, kolmannelta kansallinen kaupunkipuisto ja neljänneltä Vanajaveden ranta. Keskustan palvelut, harrastukset, ulkoilureitit ja joukkoliikenne ovat kaikki ulottuvilla.

Asemanrannan ensimmäinen asuintalo, Hämeenlinnan Origo rakennetaan upealle paikalle aivan Vanajaveden rantaan. Tutustu Origoon.

Esittelyssä pian

Alue

 • Kaupunkikoti järven rannalla

  Kaupunginosan keskus tulee olemaan vanha Mensan säilyketehdas. Vanhoihin säilytettäviin rakennuksiin on suunnitteilla sekä liiketiloja että asukkaiden yhteisöllisiä kohtaamispaikkoja. Alueen uudet korttelit ympäröivät tehdasrakennusta. Asunnot avautuvat avoimeen ranta- ja puistomaisemaan tai kaupunkimaisille sisäpihoille ja taskupuistoihin. Asemanranta on täydellinen yhdistelmä urbaania asumista ja vehreää luontoympäristöä.

 • Aseman vieressä puiston laidalla

  Vanajaveden ranta ympäristöineen on luonnonmukainen viheralue ja tärkeä osa kansallista kaupunkipuistoa. Asemanrannan alueella on maisemaltaan taianomainen ulkoilureitistö, joka muodostuu hienovaraisista poluista ja pitkospuista. Linnansalmen länsipuolella kohoaa uljaana keskiaikainen Hämeenlinna. Asemanrannassa voit asua autottomasti, suunnittelussa panostetaan erityisesti jalankulku- ja pyöräreitteihin. Hämeenlinnan historiallinen rautatieasema on aivan vieressä. Uuden kaupunginosan rakentaminen aloitetaan asema-aukion palvelutoiminnoista ja Possentien rantakorttelista. Alueelle tulevan maamerkkirakennuksen ja pysäköintitalon väliselle kauppakujalle on suunnitteilla päivittäistavarakauppa. 

 • KAUPUNKIMAISTA TUNNELMAA

  Vanhan Mensan tehtaan ympärille kietoutuu ketju kaupunkimaisia kortteleita. Ketjukorttelit muodostavat yhtenäisen kaupunkisilhuetin ja avautuvat ympäröiviin viheralueisiin. Ketjukortteleiden sisällä on puistotaskuja ja sisäpihoja. Ketjukortteleihin tulee 3–5-kerroksisia kerrostaloja, joiden ylimmissä kerroksissa tulee olemaan yksilöllisiä terassiasuntoja. Osa autopaikoituksesta tulee pihakannen alle. Tornikorttelit muodostavat Asemanrannan pääkadulle tunnistettavan keskustan. Tornikortteleihin tulee muita rakennuksia korkeampia kerrostaloja, joiden ylinten kerrosten parvekkeilta avautuu hienoja näkymiä ketjukortteleiden yli.

 • Maamerkkirakennus

  Maamerkkirakennus on alueen näkyvä portti ja julkisivu aseman suuntaan. Maamerkkikerrostalon katutasoon on suunnitteilla kaupan palveluita ja liiketiloja. Maamerkkikortteli on uuden kaupunginosan alku.

 • KESKUSTAN PALVELUT, KULTTUURIA JA GOLFIA

  Uusi kaupunginosa laajentaa Hämeenlinnan keskustaa aseman suuntaan, kaikki palvelut ovat siis helposti saavutettavissa. Aivan lähellä on myös Hämeenlinnan kulttuurin keskus, Verkatehtaan alue. Alueella on kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas, Hämeenlinnan teatteri ja kaupunginmuseo sekä nelisalinen elokuvateatteri. Kilometrin säteellä, kävely- tai pyöräilymatkan päässä Asemanrannasta löytyy kaikki tarvittava. Vanajan rantareitti on suosittu kevyenliikenteen kierros, joka alkaa keskustasta ja kulkee Asemanrannan kautta Aulangolle. Aulanko on monipuolinen harrastus- ja ulkoilualue, jossa on muun muassa kaksi golfkenttää ja kylpylä. Kunnostettavasta Mensan tehtaasta muodostuu Asemanrannan sydän ja keskeinen kohtaamispaikka. Asemanrannan alueelle on myös suunnitteilla päivittäistavarakauppa ja päiväkoti.

Video

Kartta ja palvelut

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Lähetä yhteystietosi, niin saat lisätietoja näistä kodeista.

Minua kiinnostaa

Asemanranta
Minulle saa lähettää YIT Kotien viestejä sähköpostitse

YIT Asuntomyynti

Helsingin Asuntomyynti, Helsinki
Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki

yIT asuntomyynti

Helsingin Asuntomyynti, Helsinki
Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki

Ota yhteyttä

Lähetä tietosi lomakkeella, niin saat lisätietoja.

Minua kiinnostaa

Asemanranta
Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...