Paikalliset sivut:
YIT Group

Hitas-asunnot

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. Hitas-järjestelmän tarkoituksena on tarjota kaupunkilaisille kohtuuhintaisia omistusasuntoja ja myös valvoa, että ne pysyvät kohtuuhintaisina koko olemassaolonsa ajan. 

Hitas-säännöstellyt asunnot ovat jonkin verran vapaasti hinnoiteltavia asuntoja edullisempia ja niitä koskevat Hitas-jälleenmyyntirajoitukset. Asunnoille määritetään tontinluovutusvaiheessa jälleenmyyntihinta, joka on sidottu indeksiin. Asiakkaan rakennusaikana teettämät muutostyöt voivat korottaa asunnon jälleenmyyntihintaa. 

Uusi Hitas-asunto ostetaan suoraan kohteen rakennuttajalta. Hitas-yhtiöiden hankinta-arvo hyväksytään kiinteistövirastossa. Uusien Hitas-asuntojen myyntihinnat voivat poiketa hyväksytystä keskineliöhinnasta asunnon pinta-alan ja sijaintikerroksen mukaan. Vanhan Hitas-asunnon ostaminen käy kuten minkä tahansa omistusasunnon.

Hitas-asunnon omistaja vastaa itse asuntonsa myymisestä. Asunnon myyntiä varten tarvitaan isännöitsijäntodistus tai enimmäishinnan vahvistamislomake. Hitas-asunnon voi myös myydä voimassaolevalla rajahinnalla ilman enimmäishinnan vahvistamista. Rajahinnalla myytäessä muutostöitä ei oteta huomioon. 

Hitas-asuntoja voi omistaa vain yhden. Hitas-asunnot sijaitsevat aina kaupungin vuokratontilla. Valinnat uusiin Hitas-koteihin tehdään hakijoiden joukosta arpomalla.

Katso lisää Helsingin kaupungin sivuilta »

Myynnissä olevat Hitas-kodit

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...