Kodin remontit: usein kysyttyä

Remontit kiehtovat kotien asiantuntijaa

Pitkän linjan asumisen palveluiden ammattilainen kertoo nyt, mikä remonteissa viehättää, mistä Kodin Remonttipalveluissa on kyse ja miltä näyttää trendikäs kylpyhuone vuonna 2020.


Mistä voin saada lisätietoja, miten edetään?

Laita meille sähköpostia tai soita, löydät yhteystiedot verkkosivuiltamme. Voit myös täyttää Yhteystietolomakkeen sivuillamme, ja me olemme yhteydessä sinuun.

Tulemme mielellämme kotikäynnille kartoittamaan remonttitarpeen yhdessä ammattilaistiimin kanssa. Samalla saat ideoita, vaihtoehtoja ja käsityksen remontin kestosta ja hinnoittelusta. On huomattavasti helpompaa nähdä toiminnalliset haasteet ja kodin kokonaisilme paikan päällä. Keskustelu kanssamme on luottamuksellista ja mutkatonta.

 

Miksi valitsisin YIT:n remonttikumppanikseni?

Olemme rakentaneet talon, joten tunnemme materiaalien toimittajat. Voimme suoraan konsultoida vaikkapa parketin maahantuojaa tai keittiösi kalustetoimittajaa ilman välikäsiä. Esimerkiksi elämisen aikaisten jälkien korjaaminen parketissa tai keittiön kaapinovien uusiminen onnistuu alkuperäisten tavarantoimittajien avulla. Palveluketju on jo valmiiksi mietitty kuluttajan kannalta edukkaaksi.

Haluamme tarjota asiakkaillemme parasta palvelua, siksi suosimme laadukkaita ja luotettavia kumppaneita materiaali- ja kalustetoimituksissa. Olemme kiinni tässä ajassa ja seuraamme trendejä mutta osaamme neuvoa sinua remonttiratkaisuissa kestävän kulutuksen näkökulmasta.

 

Missä voin konkreettisesti tutustua materiaaleihin?

Voit sopia tapaamisen meidän asuntomyymälöihimme tai kumppaneidemme showroomiin. Teemme kotikäynnillä suunnitelman seuraavista askeleista ja sovimme tapaamisen materiaalikatselmukselle, jolloin pääset tutustumaan laajan kumppaniverkostomme laadukkaaseen materiaalivalikoimaan. Saat meiltä myös remonttiin liittyvää sähköistä materiaalia, johon voit tutustua. 

 

Sain tarjouksen, mitä seuraavaksi tapahtuu?

Käymme yhdessä saamasi tarjouksen läpi. Jos tässä vaiheessa ilmenee muutostoiveita, tulemme tarvittaessa vielä kotikäynnille katsomaan remontoitavan kohteen yhdessä läpi. Mitä enemmän yksityiskohtia remonttitoiveesi sisältää, sitä tärkeämpää on, että tarjous käydään rauhassa läpi yhdessä.

Tarjouksen vahvistaminen tehdään aina kirjallisena. Jos tarjouksen hyväksymisen jälkeen tulee muutostoiveita, tehdään niistä kirjallinen lisäys tarjoukseen. Koska kotikäyntimme ei velvoita sinua mihinkään, voit tarjouksen saatuasi vielä perua remontin.

Aikatauluista

Jokainen remontti ja koti on erilainen. Osa remonteista voidaan aloittaa hyvinkin nopealla aikataululla, toisissa aloitusajankohdan määrittelee mm. materiaalitoimitusten kesto. Yhteistyökumppanimme kykenevät palvelemaan meitä hyvin joustavasti, joten voimme vaikuttaa merkittävästi toimitusaikatauluihin neuvottelemalla niistä etukäteen jo tarjousvaiheessa. Saat meiltä arvion remontin kestosta jo kotikäynnillä.

Me huomioimme ja aikataulutamme eri työvaiheet sekä toimitusaikataulut. Remontin alkaessa tiedetään, onko aikatauluun odotettavissa muutoksia. Matkan varrella aikataulua tarkennetaan ja asiasta keskustellaan yhdessä asukkaiden kanssa.

Huomioimme asukkaiden elämän remonttia tehdessä pitämällä työaikamme klo 8.00 – 16.00. Eri työvaiheet sallivat eripituisia työpäiviä. Pyrimme kuitenkin, ettemme tee remonttia liian aikaisin tai myöhään päivällä.

 

Mitä tarkoittaa remonttisopimus, tehdäänkö sellaista?

Teemme sopimuksen remontista.  Sovimme kirjallisesti kustannukset, remontin aikataulun sekä erittelemme käytettävät materiaalit. Sovimme laskutuksesta ja erittelemme työn kotitalousvähennystä varten.

 

Voinko asua kodissani remontin aikana?

Voit. Jokapäiväiseen elämään tulee kuitenkin muutoksia, sillä remontista voi aiheutua vesikatkoja ja kodissa säilytetään remonttiin liittyviä materiaaleja ja työvälineitä. Suurin osa asiakkaistamme asuu kotona remonttimme aikana.

Remontin aikana pidetään yllä perussiisteyttä ja päivä päättyy siistimiseen. Pölyä ja pientä epäjärjestystä tulee kotona olemaan koko remontin ajan.

 

Mitkä ovat minun vastuuni remontin tilaajana?

  • Asukkaat ilmoittavat remontista ohjeiden mukaisesti ennakkoon taloyhtiölle. Useimmat isännöintiyritykset tarjoavat asukkailleen nykyään intranetin, jossa ilmoittaminen onnistuu täyttämällä verkkolomakkeen. Saat sähköpostiisi kirjallisen ohjeen remonttiin liittyen sekä remonttiluvan.
  • Kodin irtaimiston suojaus on asukkaan tehtävä. Annamme jo kotikäynnin aikana ohjeita ja vinkkejä oman kodin irtaimiston suojaamiseen. Tarjoamme apua suojauksen toteuttamisessa ja yhteistyökumppanimme tarjoavat väliaikaista tavaran varastointia, siirtoapua ja ammattimaista siivouspalvelua.

 

Mitä remontin aikana tapahtuu?

Meillä on remontin aikana oma työnjohto, jolla on koko kokonaisuus hallinnassa. Eri työvaiheiden eteneminen ja ennakointi kuuluvat meidän tehtäviimme. Ennen remontin alkamista käymme kanssasi läpi mitä tuleva remontti tulee sisältämään ja mitä tulee huomioida, kun ensimmäinen remonttipäivä koittaa. Remontinaikaisista vaiheista viestitään usein. Jotta remontti olisi sujuvaa ja esteetöntä, pelisäännöistä sovitaan aina jokaisen kodin kanssa erikseen.

 

Miten toimin kun remontti on valmis?

Kun remontti lähenee loppuaan, sovimme tapaamisen remonttikohteeseen, jolloin käymme valmistuneen remontin yhdessä läpi. Remontin valmistuttua sopimukseen kuuluu vielä loppusiivous, joka koskee remontoidun tilan siivousta ja remonttiin liittyvien materiaalien poisvientiä vastuullisesti kierrättämällä.

Kun remontti on saatu päätökseen, on loppupalautteen aika. Lähetämme jokaiseen remontoituun kotiin sähköpostitse kyselyn, jossa toivomme ideoita ja suoraa palautetta. Parhaita kommentteja muistamme pienellä yllätyksellä. Keräämämme palautteen avulla voimme kehittää palveluamme jatkossa entistä paremmaksi.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kutsu meidät kotikäynnille. Se on ilmainen eikä edellytä tilausta. Kodin remonttipalvelut on toistaiseksi saatavilla pääkaupunkiseudulla.

Katja Törmänen
YIT Kodin remonttipalveluiden vastaava, sisustussuunnittelija

Lue myös